Novi Sad
01.08.2012.
10:50 > 10:52
Predstavnici sindikata "Solidarnost" podneće zahtev za reviziju privatizacije za nekoliko novosadskih preduzeća koja su nakon promene vlasnika propala ili su u veoma teškoj situaciji, izjavila je za Radio 021 predsednica ovog udruženja, Gordana Kojić.
  • Radule

    02.08.2012 07:38
    Papiri
    Papiri vam se od privatizacije,nalaze kod Nenada Ljigaša Čanka (junačkoga sina)i njegovih pajtaša,borca za prava bogatih čovek je preslikani lik Alan Forda ,,Superhik".
  • AGROHEM

    02.08.2012 05:52
    AGROHEM
    Mali akcionari su pokradeni na krajnje podmukao način.
    Podneli smo krivične prijave u TRI navrata i NIŠTA !!!
    Da vidimo ovu vlast da li je od reči!
  • Mile

    02.08.2012 05:18
    Ima još
    A "Novopak"? Prodat za 200.000 evra, da bi za tri meseca prodato pola firme za 2.000.000 evra, a radnici u Zavod na evidenciju.
  • Jo

    01.08.2012 21:55
    @Slavko
    Pa što vi svi koji znate za sva muljanja i šeme kako je neko kupovao firme za tepsiju ribe niste to sami uradili.Što nijedan normalan stranac neće da da tolike pare koliko vi procenjujete te propale fabrike.Da se ja pitam poništio bi sve privatizacije i vratio fabrike radnicima ali onda nema tajkuna i profitera koji su krivi i nema štrajkova ispred banovine" mi nemamo posla ".Izvolite gospodo pa zaradite.Kažete nema viška kod sposobnih a čim neko kupi fabriku i počne da rešava višak radne snage svi kukate na sav glas.Živi dokaz vam je Jugoremedija gde je krao " tajkun nini " a onaj ko je huškao čim se primakao blagajni postao kao on a gle čuda bio sindikalac do juče.
  • Jo

    01.08.2012 21:40
    @Seljak
    Ok ovo sam i očekivao.E pa ovako.I sam sam radio u jednom od tih " giganata " tako da vrlo dobro znam šta sam pisao.Namerno nisam pisao o flašama badela i rubina koje su kružile svaki dan,nisam pisao o privatnim poslićima sa državnim mašinama i strujom,nisam pisao o tome da kad saberem mene,ženu i roditelje imamo preko 120 godina staža u raznim " gigantima " a nijedan stan za slobinih 10DM nismo dobili a kamoli otkupili,nisam pisao o portirima koji žmure kad se nešto iznosi ili unosi,nisam pisao o raznim jedenjima i pićima koje plaća " društvena zajednica",nisam pisao o nakrcavanju " rodjaka sa sela ili odonud đe je svaki svog rodju pokrivao ".Možda ja imam iskrivljenu sliku ali ko će vas prosvetliti kad u 21 veku srbija ni šugavi TV ne može da napravi
  • X

    01.08.2012 20:13
    @ Y - Dodatak, kao primer...
    A znaš li, npr., da je MK KOstić PREDSEDNIK Upravnog odbora AIK banke. Pa ko Predsedniku da odoli?

    @Daca, da su oni drugačiji, možda bi se u nešto udobnijem položaju našli. Ovako, sindikalne vođe su bleda kopija političara, ciljevi i dometi im znatno niži, sačuvati foteljice i opstati u firmi, iako si viđen da budeš realni tehnološki višak.
  • daca

    01.08.2012 18:57
    sindikalne vodje
    Ne bih da gresim dusi i generalizujem, jer to ne volim, ali kad cujem ove sindikalce kako se bore za ugrozena radnicka prava, a sede u klimatizovanim prostorijama i imaju plate znatnoooooo iznad republickog proseka...... Gori od njih su samo oni u raznim privrednim komorama u zemlji gde privrede VISE nema!Mozda sam promasila temu, ali......eto!
  • 01.08.2012 16:30
    Uvek su mi bili sumljivi ti predsednici sindikata, bio sam ubedjen da rade za sebe i saradjuju sa vlascu. Sad posto joj je sin zaposlen u parking servisu vise ne sumnjam...
  • 01.08.2012 15:23
    Predsednica sindikata zaposlila sina u parking servis. Gade mi se..
  • novosađanin

    01.08.2012 15:06
    x y
    Pa ovo je u stvari receptura kojima su bizismeni i tajkuni kupovali preduzeća, kombinata i zadruge.

  • Y

    01.08.2012 13:47
    Dodatak, kao primer...
    ...kako se u Srbiji posluje.
    MK Kostić potplatio veštaka da vrednost "Pobede" proceni na viši iznos. Na tu vrednost uzeo kredit kod AIK Banke i napravio luksuzne apartmane na Kopaoniku. Onda javio banci da ne može da otplati kredit, pa neka mu zaplene "Pobedu". Njemu ostali apartmani, a AIK Banci "Pobeda", čijom realnom vrednošću ne može da podmiri odobreni kredit.
    NB: Za MODERATORA. Ovu vest ne bi trebalo objavljivati, pošto ju je teško dokazati; pa i i Radio 021, i autor informacije, mogli da se nađu u "nebranom grožđu". Ali, neka bi ovo bila "početna tačka" za novinare-istraživače. Možda nešto isteraju na čistinu.
  • Slavko

    01.08.2012 13:43
    Jo kapitalisto
    Ne može da bude viška radnika kod sposobnog poslodavca,firme pokupovali za "tepsiju ribe" tajkuni i šibicari da bi se ugradjivali u uvoz i prali pare od raznih "biznisa".Prošla vlast je došla glave Radnicima.
  • Y

    01.08.2012 13:35
    @Jo
    OK, samoupravljanja više nema (a bolje da ga nikad nije ni bilo), ALI! Potpisani su nekakvi ugovori, neko je preuzeo nekakve obaveze, a ništa od toga se ne ispunjava. Dakle - treba primeniti "kineske zakone": prevario si, trba da javno visiš na nekom od glavnih gradskih trgova. Mnogi naši bizMismeni bi, pred tom pretnjom, brže-bolje izmirili svoje obaveze i dugovanja prema "guravoj raji".
  • seljak

    01.08.2012 13:14
    @jo
    Dragi komsija Jo,
    ako niste znali a zelite da saznate porucujem Vam sledece:
    imate veoma iskrivljenu sliku o radnicima bivsih preduzeca u Novom Sadu.

    Vama za nauk,Novi Sad su izgradili i podigli ti radnici koje podcenjujete.

    No,coravom ne vredi pokazivati put.

    Svojim pitanjima ste pokazali da pojma nemate o bivsim prilikama,o potencijalu koji je postojao
    ili jos donekle postoji u tim fabrikama.

    Nije bas tacno da se proizvodilo "u krug",
    za nase novosadske proizvode su znali na svim meridijanima zemaljske kugle.

    Ako to niste znali,ne daje Vam to za pravo da vredjate i omalovazavate.

    Pitajte,jos uvek ima dobronamernih ljudi da Vam objasne i da Vas upute u sustinu.

    Inace, u suprotnom samo laprdate da bi nesto "vazno rekli".

    Time ste ostali "pametni" samo u Vasim ocima.
  • Jo

    01.08.2012 12:18
    Nisu mi jasni
    Zašto zamlaćujete te radnike sa praznim pričama o platama i doprinosima i kako će neko da izvadi svoje pare i da plaća titove propale gigante koji su proizvodili za bosance,bosanci za hrvate,hrvati za slovence,slovenci za makednoce i tako 50 godina ukrug.Ko će normalan da plaća bulumentu radnika koji ništa ne prave na zastarelim mašinama.Ok poništite sve privatizacije i vratite fabrike radnicima i šta onda.Ko će tim radnicima da kaže da ih ima viška.Ko će da im kupi sirovine.Ko će da im nabavi kupce.Hoće li to biti isti ti koji su i ddsad to radili.Svi pričaju o nekoj procenjenoj imovini koja ne vredi ništa jer fabrika ne zaradjuje.I umesto zamlaćivanja treba jasno i glasno da im kažete da nema tita i samoupravljanja i da niko nema garantovan posao do penzije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna